Dánya

Iskolában


Argosz

Guy versenyen

Menetelés

Lola

Csoki

Behívás 1.

Behívás 2.

A KIKÉPZÉSRŐL

 

..Elsősorban a kutya egyéniségét és korát vesszük figyelembe, és ahhoz igazítjuk az oktatást. Pozitív élményekre, jutalmazásra alapuló (labda, rongy, jutalomfalat, klikker), játékos módszert alkalmazunk. Nagyon fontos az oktatást fiatal korban elkezdeni, ilyenkor még könnyebben taníthatók a kutyák.
..Ahhoz, hogy a legkorszerűbb és leghumánusabb módszert tudjuk alkalmazni, folyamatosan új információkat gyűjtünk, és szemináriumokat, előadásokat látogatunk.
..Munkánk eredményességét vizsgákon, versenyeken tudjuk lemérni.
A gazdik a mindennapi életben tapasztalhatják meg, milyen egy jól képzett kutyával sétálni, játszani, együtt élni. Kultúrált megjelenés, fegyelmezett viselkedés az utcán, a családban, járművön, középületben.

  1. Kiképzés, oktatás a kutyaiskolában
  2. Egyéni képzés, gazdával vagy nélküle
  3. Kiképzés háznál
  4. Bentlakásos kiképzés

Kiképzés a kutyaiskolában:
..Csoportos és egyéni foglalkozások, a kutya korától, egyéniségétől, képzettségi szintjétől, és a gazdától függően.
..Kölyköknek játékos programok, szocializálás.
..Fiatal kutyáknak játékos képzés, a nyomkövetés és az őrző-védő munka alapjainak megismertetése.
..Felnőtt kutyáknak, vizsgára, versenyre, kiállításra való felkészítés.

..Minden hétvégén, szombaton és vasárnap reggel 9 órától. Helyszín: a XV. Kerület, Páskomliget kiserdőben, a Szentmihályi úttól 300 m.-re (Autóval megközelíthető)

Egyéni képzés gazdával, vagy nélküle:

..A kutyaiskolai napok kivételével történik. A megbeszélt időpontban találkozunk a kutyaiskolában, vagy mi megyünk a kutyáért házhoz. A kutyaiskolában és környékén történik az oktatás. Az utcai közlekedést, a tömegközlekedést a közelben gyakorolhatjuk.
..Gazda nélküli oktatás esetén, a kiképzés végeztével, 2-3 alkalommal, a gazda gyakorol  vagy közlekedik a kutyussal, a mi felügyeletünk alatt.

..Pozitívum: A kutyus otthon lakik, a megszokott környezetben, és napi kapcsolatban marad a gazdával.

..Negatívum: A sok utazás miatt időigényes és költséges. Egy héten maximum 3 foglakozás lehetséges. Mivel az állat a családban tartózkodik a legtöbbet, a megszokott negatívumok és nevelési hibák továbbra is fennállnak.

Kiképzés háznál:
..Ritkán, általában csak etetési, vagy nevelési szaktanácsadás céljából alkalmazzuk.

..Pozitívum: A gazda számára a legkényelmesebb megoldás. Jobban látjuk az előforduló problémákat, és azonnal tudjuk orvosolni. A kevésbé magabiztos vagy nagyon fiatal kutyák hamarabb oldódnak, szívesebben játszanak.

..Negatívum: Nem találkozik más kutyákkal, emberekkel, és így kimarad az egyébként nagyon fontos szocializáció, az idegen személyekkel, álatokkal és járművekkel szembeni közömbösség.

Bentlakásos kiképzés:
..A kutyus nálunk, a panzióban lakik, és napi rendszerséggel járunk vele a kutyaiskolába. A kiképzés ideje 6-7 hét, + - 1 hét. Függ a kutya jellemétől, korától és a gazda igényétől. A kiképzés végeztével a gazda gyakorol vagy közlekedik a kutyussal a mi felügyeletünk alatt.

..Pozitívum: A rendszeres foglalkozások alkalmával a feladatok gyorsan rögzülnek.

..Negatívum: A gazda nem találkozik a kutyussal, csak a kiképzés végén.

 Itt található a kutyaiskola.

 


Nagyobb térképre váltás